Impressie van de reünie op 13 november 2004

Op 13 november 2004 was het dan zo ver,

Na 25 jaar kwamen velen van onze Compagnie naar de reünie in het BNMO Centrum te Doorn. Ruim 90% van de personen die zich opgaven zijn geweest, helaas konden enkelen niet komen door ziekte of andere omstandigheden, hopelijk lukt dit wel de volgende keer. Al met al zijn er 90 personen komen opdagen met ongeveer 20 partners.
Het uitreiken van het veteraneninsigne bleek een zeer gewaardeerde geste van het
veteraneninstituut te zijn, ook de betogen van Wim Barmentloo en Joanne Mouthaan deden bij enkelen de ogen openen.
Helaas was de Nederlandse Unifil Vereniging niet zo nadrukkelijk aanwezig zoals zij vooraf beloofd hadden.

Bij deze wil ik iedereen bedanken voor de vele complimenten die we voor de organisatie hebben gekregen. Mede dank zij een goede organisatie van onze gastheer Wim Barmentloo gesteund door Alice Vink verliep alles op rolletjes. Voor ons, de reüniecommissie, was het ook een zeer geslaagde dag. Binnenkort gaan we praten of we dit in de toekomst een vervolg moeten geven.

Op deze pagina staan alle foto's en reactie's, die ik per email kreeg en in het gastenboek vond verzameld. Uiteraard mogen er meer foto's komen.

Namens de reüniecommissie
Gerrit Kracht


Foto's Frans Schrijn Foto's Hans Jalving Foto's Gerrit Kracht Foto's Eric Trum
Foto's van Diverse Personen Kijk hier wie er allemaal waren


ReactiesHoi Gerrit,
Heb net alle foto's van de reunie bekeken. Erg leuk, net zoals de hele dag. Hartstikke bedankt daarvoor, zal het niet snel vergeten.
Ik wil ook graag de rest bedanken die heeft meegeholpen aan de tot standkoming van die 13e november. Ben nu gelukkig weer in het bezit van alle namen en adressen en neem zeker weer contact op met oude vrienden.
Groeten,

Louis Le BelleJouw, jullie drijvende kracht heeft ervoor gezorgd dat dit evenement een succes werd, een gelegenheid die ik niet graag had willen missen. Bedankt daarvoor!
Leuk bekende en minder bekende gezichten weer te herkennen of helemaal niet. Toch de kern contacten van toen allen gezien, gesproken en mee gedronken.
Na de reunie nog met een clubje dat bleef overnachten de plaatselijke horeca in Doorn bezocht om daarna van iedereen weer afscheid te nemen.
Groot succes, voor herhaling vatbaar, ik reken erop over ca. 5 jaar weer de makkers weer te kunnen ontmoeten!
Met vriendelijke groet"over uit"!

Mariel en Theo van Beek (radar)Ik was en ben alleen maar trotser geworden dat ik in LIBANON heb mogen dienen met zulke fijne maten. De reunie was echt nodig om dat er toch wel enkele vervagingen in mijn geheugen waren opgetrede. Na vele weer gezien te hebben kan ik er weer tegen.
Jammer dat er enkele maten niet waren. Maar als ze de site van je zien zullen ze volgende keer [deze komt er toch???????????] wel aanwezig zijn.
VRG en tot de volgende reunie

Peter van GasterenVrienden,
Namens mij en mijn vrouw van harte bedankt voor deze geweldige dag, waaraan ik eigenlijk al jaren geleden behoefte had, maar helaas heeft het nu pas mogen gebeuren.Hopenlijk blijven we allen in goede gezondheid en kunnen we over vijf jaar de reunie herhalen, met net zoveel succes als nu. groeten

John en Marij Spirk


Hallo Gerrit,
Heb deze keer meer gepraat dan gefotografeerd.
Ik vond evenals de vele reacties op de site erg goed om de mannen weer eens bij elkaar te zien, goed gegeten en weer verder. Bedankt voor de hele organisatie,.
Vriendelijke groet,

Peter DellenbagHallo,
Helaas kon ik niet op de reunie komen, omdat mijn dochter de vrijdagavond ervoor een scooter ongeluk heeft gehad en opgenomen moest worden in het ziekenhuis, het gaat nu gelukkig beter.
Ik vond het echt jammer dat ik niet kon komen maar ik hoop dat ik op de hoogte word gehouden van evt. websites en nieuws over de reunie.
Vriendelijke Groet

Wander van der MeulenHallo Gerrit,
Ik wilde jou, en je mede organisators bedanken voor de geweldige happening van afgelopen weekend. Ik ga ze niet persoonlijk mailen want dan zou ik iemand kunnen vergeten. Zou je Rob, Peter, Reiner enz. willen bedanken namens mijn vrouw en mijzelf. Ik ben blij dat het zo’n succes was (vooral door jullie krachtinspanning) en dat iedereen het er wel over eens is, om het om de vijf jaar te herhalen.
In ieder geval kunnen jij en je mede organisators altijd een beroep op me doen.

Groetjes Anita en Will Erens


Beste Gerrit,
Ik was als chauffeur van het TOW-peloton toegevoegd was aan de A-cie en heb dus niet de hele opleiding in aanloop naar de uitzending naar Libanon met deze jongens mee mogen maken. Toch had ik op de reünie niet het idee toegevoegd te zijn. Meerdere -inmiddels mannen- kwamen weer helder voor de geest. Leuke gesprekken gevoerd en een zeer interessante dag gehad. Mijn complimenten en dank aan allen van de commissie die een zware taak hebben gehad om iedereen weer op te sporen.
Alleen is 25 jaar een beetje lang….De volgende keer mag voor mij wel over een jaar of 5. Hoef ik me ook niet zo vaak voor te stellen.

Groeten Bert Lammerts van Bueren 7.13A


Met een flinke kater zit ik achter de PC. Het is zondagmorgen en het zonnetje schijnt door mijn venster op het toetsen bord.
Een Kater ? jawel van voldoening, geluk en een bijzonder goed gevoel.
De reünie was groots. Het begon allemaal al bij binnenkomst. Al die gezichten. Onbekenden , maar langzaam dat gevoel van herkenning. De emotionele verwelkomingen, een hand een omhelzing.
De uitlatingen: “Jij bent niets veranderd; wat zie jij er goed uit; ik herken jou direct, wie ben jij ook alweer,laat mij raden jij bent …,ik moet eerst even op jouw foto kijken.
Mooi om te zien en een warm gevoel om vast te houden.
In eerste instantie was ik niet van plan om te komen. Waarom niet? Ik denk het wegstoppen van een gebeurtenis in mijn leven. Maar toch hoe verder de tijd vorderde en na gesprekken met Frans en Rein begon ik er steeds meer zin in te krijgen. En het is niet voor niets geweest en het is geen verloren dag geweest.
Het gevoel daar bij de ingang om samen met Rein jullie te mogen ontvangen was zo warm en zo goed, dat is met geen pen te beschrijven.
De hele dag heb ik contact gehad met iedereen. Niet alleen met de eigen boys van de Ciestaf, nee ook met de werkvloer. Groepscommandant, geweerschutters, chauffeurs. Iedereen met eigen verhaal een herinnering of een foto van mij in  mijn onderbroek.
Herinneringen kwamen weer boven drijven alsof wij gisteren terug waren gekomen uit Libanon.
De vele fotoboeken en de fotoshow gaf ook een entourage die de verhalen konden onderstrepen en nog duidelijker maakte.
Wat ik zelf twee emotionele momenten vond waren de nagedachtenis aan diegene die ons zijn ontvallen en het uitreiken van de veteranen speld.
Ik denk dat wij op deze dag met z’n allen ook hebben meegewerkt aan het herstel van diegene die op dit moment nog rondlopen met problemen. Psychische en/of lichamelijke. De grote opkomst en de sfeer die er was zijn, mijns inziens een geneeskrachtige dosis. Niet het overall geneesproces maar wel een klein deel hierbij.
Het begin was rustig en aftastend. Met een kop koffie in de hand was men elkaar en de omgeving aan het verkennen. De openingsspeech van Rein ( onze CC) was de start om het ijs te gaan breken. De broodmaaltijd was eigenlijk het moment om echt naar elkaar toe te gaan. Groepen zochten elkaar op. Maatjes vonden elkaar.
Het middag programma ( de uitleg BNMO en het UNIFIL onderzoek was nuttig ) werd ook door een ieder persoonlijk ingevuld. Niets moest alles mocht. Er was geen enkele dwang.
Velen spraken mij aan met bepaalde persoonlijke herinneringen en voorvallen uit hun diensttijd. Voorvallen die ik allang weer vergeten was. Maar voor mij een gevoel meegaven dat ik /wij het toch als kader niet zo slecht hebben gedaan.
De rijsthap was de afsluiting op een geslaagde activiteit. Je zag aan de non-verbale en verbale uitlatingen dat iedereen zat te genieten. Nog een kop koffie en / of een laatste borrel .
Ja en toen was daar het moment van afscheid. Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Een hand, een omhelzing, hier en daar een knik in een stem en misschien ook een snel weg vegend traantje. Langzaam maar zeker werd het stiller in de zaal van het BNMO.
Ik zelf ging weg zo tegen een uur of half tien. Rein een laatste hand en een Frans een groet: “tot dinsdag”. En stil was het. Buiten in het donker op weg naar mijn auto. Stil was het op weg terug naar mijn eigen plekje thuis in Arnhem.
Stil en toch gevuld met een heel goed gevoel.
Weer die trots. Want wat was er toch allemaal terecht gekomen van die broekies uit 1979? De meeste getrouwd, vader en zelfs opa. Goede banen en werkzaamheden.
Gezondheid en bijna allemaal met een heel goed gevoel over 1979.
Mannen bedankt voor deze schitterende dag. Organisatie bedankt dat jullie dit voor elkaar hebben gekregen. BNMO bedankt voor de gastvrijheid en de begeleidende ondersteuning.
Het gaat jullie goed en blijf terug denken aan de BCIE van het 44 pantser Infanterie Bataljon.

Ik was en ben er nog steeds trots op om jullie CSM te zijn geweest .

Rob Ancona


Hoi bedankt voor de leuke dag, het was een goede ervaring iedereen weer te zien, compliment voor de organisatie.

Groet Ton van Eijk (kok)


Hiermee wil ik mijn waardering uit spreken die ik heb voor het feit dat jij en de rest van het comitee het hebben mogelijk gemaakt  dat wij van de a-cie mekaar konden ontmoeten na 25 jaar. 
Ook de entourage waar in dit gebeurde was perfect  Ik zie er al na uit om t.z.t. de jongens weer te zien

Louis Fullbaum etc etc


Beste reünie-commissie,
Bedankt voor al jullie werk voor het organiseren van de reünie gisteren. Het was heel erg geslaagd. Geweldig om al die mensen weer eens te zien na al die jaren. Hoewel ik de afgelopen 25 jaren nooit meer contact had gehad en vaak heb gedacht dat het wel goed was zo, was het toch erg leuk om elkaar weer eens te zien, en te zien dat het veel van de mensen goed gaat. Het heeft veel fijne herinneringen boven gebracht.
Ik ben wel geschrokken van de verhalen over de mensen met wie het minder goed gaat, en dat zijn er meer dan ik had verwacht. Daarnaast heb ik ook de indruk gekregen dat de begeleiding en nazorg tegenwoordig een stuk beter wordt aangepakt dan destijds, en dat dat ook bittere noodzaak is. Goed om te horen dat er een organisatie is waar je met alle vragen en problemen terecht kunt.
Al met al een prachtige dag om niet gauw te vergeten!
Groeten,

Jack Ploeg


Gerrit,
Het zit niet mee voor mij.......
Ik lig al 2 dagen ziek op bed....... Griep...........Ik ben écht niet in staat om morgen (vandaag.... als je dit zaterdag pas leest...) af ter reizen naar de reunie...Ik heb nog gewacht tot nu en ben wéér in slaap gevallen.... om het in te schatten of ik morgen misschien het toch zou kunnen proberen, maar ik voel nu dat het NIX wordt.Ik vind het écht verschrikkelijk, want ik had me d'r echt op verheugd. Ik ben al 4 kg kwijt en voel me gewoon te beroerd.
Wil mij een plezier doen en de jongens (mannen nu...) van Post Pappa (7.20) de groeten doen.
Nogmaals,.... ik baal als een stekker , maar het gaat gewoonweg niet.
Veel plezier en succes morgen en als er foto's of andere zaken gemaakt zijn/worden wil ik graag hieraan deelnemen.
Jammer, Misschien wel tot een andere keer.

Fred Timmermans


Hi Gerrit,
Ik heb het eerste verslag en de eerste foto's binnen van de reunie en zo te horen was het een hele geslaagde dag. Ik heb al geluiden gehoord dat het over vijf jaar weer georganiseerd wordt maar dat lijkt me best wel ver weg.
Ik wil jou en de rest van de reunie commissie bedanken voor al het werk dat jullie verricht hebben om de reunie mogelijk te maken. En alhoewel ik er niet bij heb kunnen zijn in persoon. ik heb toch het gevoel dat ik erbij was. Ik ben niet ontroostbaar dat ik er niet bij heb kunnen zijn omdat ik de reunie zie als een onderdeel van iets dat voor mij veel belangrijker is. Na 25 jaar van totale stilte heb ik weer contact met VRIENDEN die deel uitmaakten van een hele belangrijke periode in mijn leven en dat is iets wat ik nooit voor mogelijk had gehouden.
Het heeft mij ongelooflijk veel goed gedaan dat de anderen ook graag contact wilden en dat we nu regelmatig electronisch met elkaar kletsen!

Die Veteranen Speld is dat de Veteranen Speld die we al hadden? Ik draag die speld op mijn jas of colbert en het is jammer dat niemend in Nieuw Zeeland de betekenis ervan kent! Libanon is voor hun gewoon "verweggiestan", maar ik draag hem toch voor mezelf. Het is mijn bevestiging dat ik ooit deel uitmaakte van een groep hele speciale mannen die uit hun "comfortzone" kwamen om een bijdrage te leveren aan het welzijn van anderen. Ik wil je nogmaals bedanken dat je het contact met die mannen hebt mogelijk gemaakt.

groetjes en het ga je goed,

Pieter van Weers


Gerrit
Ik ben je erg dankbaar, dat je mij belde om die geweldige dag in Doorn mee te maken. Dit was veel leuker dan een reunie met alle Libanongangers. Ik kan niet zeggen, dat ik iedereen kende, maar de meeste jongens kende ik wel. Ik hoop, dat dit niet eenmalig was en dat wij de volgende keer ook weer worden uitgenodigd. In Havelte zal ik niet komen. Te groots. Nogmaals hartelijk dank en dat geldt tevens voor de mensen, die jou hebben geholpen.

Groeten Hans Jalving.


Hallo Gerrit en overige reunie commitee. Het was een geweldige dag, ik hoop dat dit niet eenmalig is. In een dag 25 jaar geleden herbeleefd, ontzettend veel dank

Bert van Eijk


Het was weer eens gezellig, ik heb erg genoten.en hoop dat we dit nogmaals kunen meemaken. Hartelijk bedankt, en degroeten aan ieder die dit leest

Frits Berg


Gerrit, BEDANKT!
Het was een geweldige dag. Lang geleden dat ik zo genoten heb. Ik vond het alleen jammer dat het weer zo snel over was. Als je weer een keer een idee heb om zo'n stelletje maloten bij elkaar te zetten; Ik hou me aanbevolen!
P.S.: De pijn in m’n harses heb ik voor de koop toe genomen, het was zeker de moeite waard!
P.S. 2: De volgende keer graag wat meer pijn in m’n harses!

Henk van der Vaart


Hallo Gerrit, ook ik vond het een geslaagde dag. Het was fijn om de oude maatjes weer te zien en te spreken. Jammer dat niet iedereen die zou komen er was, volgende keer beter zullen we maar zeggen.
Wel jammer dat om 21.30 de tap al dicht ging, maar bij de Notabelen smaakte het bier ook goed, Gé zit je uitlaat nog onder de auto?? Allemaal tot de volgende keer.

Hein Lok.


Beste Gerrit, reuze bedankt voor deze geslaagde dag, ook de mensen die je mee hebben geholpen. Het was onvergetelijk, bedankt.

Peter Dallinga


Goede morgen Gerrit,volgens mij was de reunie volledig geslaagd. Ik had vanmorgen wel een beetje hoofdpijn. Of dat nou van die paar biertjes kwam of van de vele indrukken is me niet duidelijk. Ik hoop dat iedereen goed thuis is gekomen.

Groeten: Peter SchoutenGerrit ik wil je nogmaals bedanken voor deze dag. Dit geld natuurlijk ook voor de rest die dit hebben georganiseerd.Vond het erg leuk om al de jongens weer eens te zien en lekker bij gepraat te hebben.

Bert Caspers


Alle deelenemrs en vooral de organisatie van de reunie BEDANKT . Het was een zeer geslaagde onvergetelijke dag.

Rob Ancona